Ποια παιχνίδια… μισούν οι μαμάδες!

toy manufacturing clusters: Government approves eight toy manufacturing  clusters worth Rs 2,300 crore - The Economic Times

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να φτιάχνουν σιγά σιγά τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους, καθώς βαφτιστήρια, ανιψάκια και παιδιά φίλων περιμένουν τα δώρα τους. Πριν όμως κατευθυνθείτε προς τα καταστήματα παιχνιδιών, ας δούμε ποια είναι τα παιχνίδια εκείνα που καλό θα είναι να αποφύγετε, αν δεν θέλετε η μαμά του παιδιού να σας κοιτάζει με μισό μάτι:
  • Παιχνίδια που βγάζουν ήχους. Σίγουρα τα μικρά παιδιά τρελαίνονται για παιχνίδια με μουσικές και ήχους, σκεφτείτε όμως και αυτή την ταλαίπωρη μαμά, που θα πρέπει να ακούει για τρεις ολόκληρες ώρες την ίδια εκνευριστική μελωδία.
  • Παιχνίδια με glitter, χρυσόσκονη κλπ. Μπορεί η μικρούλα να λατρέψει το δώρο σας, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι η μαμά θα μοιραστεί την χαρά της, ειδικά όταν θα πρέπει να καθαρίζει αυτά τα υλικά από τους καναπέδες, τους τοίχους και άλλα μέρη του σπιτιού.
  • Παιχνίδια που ξεκινούν μόνα τους. Είναι αυτό που, ενώ τα παιδιά έχουν επιτέλους κοιμηθεί και η μαμά πηγαίνει να σωριαστεί στον καναπέ, περνά μπροστά από τον αρκούδο και αυτός ξαφνικά αρχίζει να χορεύει και να τραγουδά. Ή ακόμα χειρότερα όταν όλοι κοιμούνται και στο σαλόνι ένα ρομπότ περπατά μόνο του και αναβοσβήνει τα φώτα του.
  • Παιχνίδια που χρειάζονται συναρμολόγηση. Όσοι από εσάς έχετε σπαταλήσει μια ώρα από τη ζωή σας προσπαθώντας να συναρμολογήσετε ένα παιχνίδι ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, καταλαβαίνετε γιατί δεν πρέπει να κάνετε το ίδιο σε κανένα συνάνθρωπο σας.
  • Παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία του παιδιού. Μπορεί να είχατε όλη την καλή διάθεση και μπορεί από το κατάστημα να σας είπαν ότι αυτό το παιχνίδι είναι το κορυφαίο στις προτιμήσεις όλων των πεντάχρονων. Τι κρίμα όμως που το αγοράσατε για ένα παιδάκι δυο ετών και η μαμά του θα πρέπει να του το πάρει πριν βγάλει κανένα μάτι!